Temppuilevatko patterit? Ovatko jotkin huoneista viileämpiä kuin toiset? Vika saattaa löytyä vanhasta patterijärjestelmästä.

Vanhat järjestelmät on toteutettu lähes aina metalliputkilla. Putkista, vanhasta lämmityskattilasta ja varaajasta irtoaa ajan myötä likaa verkostoon. Lika kertyy useimmiten vanhoihin pattereihin, joiden tehtävänä on luovuttaa lämpöä huoneistoon. Kun patterin sisäpinnoille on kertynyt likaa, on selvää, ettei siitä enää saada samaa lämpötehoa kuin uudella tai puhtaalla patterilla.

On kuitenkin olemassa ratkaisu, jolla vanhan verkoston käyttöikää voidaan pidentää ja sen kunto tarkastaa. Tämä tapahtuu sykehuuhtelulaitteella, joka huuhtelun jälkeen tekee verkostolle tiiviyskokeen. Sykehuuhtelussa lämpöverkkoon annetaan vedellä ja paineilmalla tuotettuja paineiskuja. Vanhoihin verkostoihin jumiutunut lika saadaan näin liikkeelle ja verkosto puhdistuu. Pelkällä vedellä ja paineilmalla huuhtelu riittää yleensä, mutta hankalissa tapauksissa voidaan veden joukkoon lisätä pesuainetta. Tällä käsittelyllä ja verkoston tasapainotuksella voidaan lämmityskuluista säästää jopa 20 %. Verkosto on toimintavarmempi ja koko kiinteistö lämpiää tasaisesti.

Pyydä tarjous

Kerro tarpeistasi lomakkeella ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.