Omakotitalojen putkiremontti on ajankohtainen monessa suomalaisessa kodissa. Putkistojen tekniseen käyttöikään vaikuttavat monet asiat veden laadusta ja putkiston materiaalista lähtien.

Sawo Heat on osa valtakunnallista Uponor KOTI -ketjua, johon kuuluu muutamia tarkoin valittuja asennusliikkeitä alueittain ympäri Suomen. Näin Uponor varmistaa, että asiakkaalle tehdään tasaisen hyvää ja laadukasta jälkeä paikkakunnasta riippumatta. Asiakas puolestaan voi olla varma saavansa laadukkaan asennuksen ja että takuut pelaavat asennusliikkeistä riippumatta.

Käyttövesiremontti

Vanhemmissa rakennuksissa käyttövesiputket ovat useimmiten kupariputkea. Sen tekninen käyttöikä on noin 30–50 vuotta asennustavasta ja veden laadusta riippuen. Kupariputket on monesti asennettu talon rakenteisiin, jolloin mahdolliset vuodot ovat hankalasti havaittavissa. Useissa tapauksissa putki ehtii vuotaa talon rakenteisiin useita päiviä tai jopa pidempään, ennen kuin vuoto tulee näkyviin. Tästä aiheutuu yleensä mittavat vahingot rakennukselle.

Remontti kannattaa teetättää ajoissa jo senkin takia, että kun ammattilainen suunnittelee ja toteuttaa remontin, pystyy remontin aikana talossa asumaan, eivätkä vesikatkotkaan ole tarpeettoman pitkiä. Normaalissa käyttövesiremontissa puhutaan yleensä vain muutamien tuntien mittaisesta katkosta, sillä putkirungot pyritään rakentamaan mahdollisimman pitkälle vanhojen runkojen rinnalla. Mikäli vesivahinko ehtii tapahtua, on remontti huomattavasti kalliimpi ja asuminen talossa vaikeaa.

Lämpöverkkoremontti

Vesikiertoinen patteriverkosto on yleinen lämmönjakotapa suomalaisissa kiinteistöissä. Sen remontointi tulee ajankohtaiseksi, kun verkosto saavuttaa noin 30 vuoden iän. Vanhentuessaan verkosto hävittää painetta järjestelmästä ja epäpuhtaudet alkavat syödä tehoa.

Saneerauskohteissa uutta verkostoa rakennetaan mahdollisimman pitkälle vanhan rinnalla, jotta lämmityskatko pysyisi mahdollisimman lyhyenä. Tarvittaessa järjestämme väliaikaisen lämmityksen, jolloin kiinteistössä voi asua koko remontin ajan, eikä koti ehdi viilentyä remontin aikana ollenkaan. Remontti pystytään helposti toteuttamaan siis myös talvella.

Järjestelmä voidaan uusia joko kokonaan tai pienemmissä osissa. Esimerkiksi tilanteissa, joissa lämmönlähde vaihdetaan öljy- tai puukattilasta nykyaikaisempaan lämpöpumppuun, voi olla syytä uusia ainakin osa pattereista, jotta uudesta lämmönlähteestä saadaan irti paras mahdollinen hyöty. Patteriverkosto pystytään asentamaan pinta-asennuksena helposti myös esimerkiksi sähköisellä lattialämmityksellä tai sähköpattereilla lämpiäviin taloihin, jos lämmitysmuoto halutaan päivittää energiatehokkaaseen lämpöpumppuun.

Putkiremontin hyödyt

Kun uusit kotisi vesiputket ajoissa, saat huolettomuutta asumiseesi ja säästät vakuutusmaksuissa ja lämmityskustannuksissa. Kotisi arvo nousee, kun teetät remontin ammattilaisella, jolta saat järjestelmätodistukset ja siistin työnjäljen.

Ota yhteys meihin, niin kartoitetaan tarpeesi yhdessä ja rakennetaan kotiisi uusi Uponor-järjestelmä!

Pyydä tarjous

Kerro tarpeistasi lomakkeella ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.